Histor Stijlcollecties
 
 
 
 
 
 
 





















 
 


    



    

5 tips voor een eigen thuiswerkplek

Waar mogelijk werken steeds meer mensen thuis, dit vergt flink wat aanpassingen in het interieur. Komen de muren van je huidige werkplek nu al op je af? Creëer met deze kleine veranderingen een prachtige thuiswerkplek.

1. Werken met felgekleurde vlakken

Maak eenvoudig een eigen thuiswerkplek door een (fel)gekleurd vlak te schilderen op de muur. Door contrasterende kleuren te combineren creëer je een energieke en levendige sfeer. Ideaal voor een plek waar gewerkt moet worden. Daarnaast zorgt het vlak ook gelijk voor een duidelijke afbakening van werk- en woonruimte. Wil jij weten hoe je makkelijk een vlak schildert op de muur? Bekijk onze handige how to.

 

2. Een gekleurde hoek

 Door met verschillende tinten van 1 kleur te verven krijg je meer diepte in een ruimte. Verf de werkhoek bijvoorbeeld in een net iets lichtere kleur, zodat deze aansluit bij de andere kleuren in het interieur. Een mooi bureau ervoor, wat leuke planken met plantjes aan de muur en een nieuwe ‘thuiswerkruimte’ is zo gemaakt.

 3. Maak praktisch gebruik van schoolbordverf

Schoolbordverf wordt ook graag gebruikt in een thuiswerkhoek. Een handige plek om al jouw ideeën te noteren of juist een praktische plek voor het bijhouden van een planning en to-do-lijstjes. Spreek een duidelijk ritme af met jezelf, huisgenoten of het gezin en noteer dit op de muur om zo duidelijk te maken wanneer het tijd is om aan het werk te gaan of juist te ontspannen.

  4. Maak van een oude tafel een nieuw bureau

Een werkplek hoeft geen grote investering te zijn: door een oude eettafel of kastje een nieuw leven te geven als bureau is een thuiswerkplek een stuk goedkoper. Schilder de tafel in een nieuwe kleur, voor een wat speelser effect geef je de lades een fellere kleur. Werken achter een eigen bureau helpt om de motivatie hoog te houden en maakt het wat makkelijker om de komende weken door te komen.

  5. Blend de werkplek in het interieur

Liever een werkplek die niet zo opvalt? Door het bureau dezelfde kleur te geven als de muur, valt deze volledig weg en creëer je en mooi ton-sur-ton effect. Dit zorgt voor extra rust in een ruimte



TIP!
De kleur die je kiest heeft effect op je hersenen. Zo stimuleert geel de creativiteit, terwijl een blauwe tint juist helpt bij de concentratie. Opzoek naar rust? Kies dan groen of een meer natuurlijke tint als beige voor op de muur.

Top Articles