Kwaliteit en innovatie sinds 1949

Het Nederlandse merk Histor dateert uit 1949 en maakt sinds 2007 deel uit van PPG Industries. Histor is daarmee één van de grootste en meest innovatieve ontwikkelaars en leveranciers van verven en coatings. In onze onderzoekslaboratoria maken we hoogtechnologische muurverven en lakken met passie en vakmanschap. Histor staat al sinds haar oprichting voor vooruitgang. Daarom doen wij er alles aan om continu nieuwe producten en inventieve oplossingen te ontwikkelen die voor onze gebruikers niet alleen het resultaat, maar ook de weg ernaar toe zo veel aangenamer maken.
Verfanaliste Anja Hunnekens van Histor licht toe: 'We proberen álles uit om de mooiste verven met de beste eigenschappen te krijgen. Of we daarvoor nu rechtsom of linksom moeten. Zo hebben we de pigmenten helemaal opnieuw uitontwikkeld. Een megaproject waar de consument veel voordeel bij heeft.'

De historie van Histor

Histor behoort tot de groep authentieke Nederlandse merken. Zoals Verkade, Batavus en Douwe Egberts. Na WOII, in 1949, bedacht én in de markt gezet door Albert van Wersch, directeur van de toenmalige Varossieau Verffabriek uit Alphen aan de Rijn. Hij was een entrepreneur die de toekomst groots tegemoet trad. De naam Histor, verwijst naar Historia Exit, oftewel 'het verleden heeft afgedaan'. Van Wersch maakte van Histor het grootste A-verfmerk in Nederland. Ruim zestig jaar later is Histor - dankzij hightech innovaties - hét merk voor de doe-het-zelver. 

PPG: We protect and beautify the world™

Histor is sinds 2007 onderdeel van PPG. Bij PPG werken we elke dag aan het ontwikkelen en leveren van de verf, coatings en speciale materialen waar onze klanten al meer dan 135 jaar op vertrouwen. Met toewijding en creativiteit lossen we de grootste uitdagingen van onze klanten op, en werken we nauw met hen samen om de juiste aanpak te vinden. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Pittsburgh, USA, maar wij zijn actief en innoveren in meer dan 70 landen. De gerapporteerde netto omzet bedroeg $15,1 miljard in 2019. We bedienen klanten in de bouwsector, consumentenmarkt, industrie- en transportsector, en reparatie- en vervangingsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.ppg.com

We protect and beautify the world is een handelsmerk en het PPG-logo is een geregistreerd handelsmerk van PPG Industries Ohio, Inc.