5x creatief met schoolbordverf

Nu ook de kinderen thuis druk aan de slag moeten met school, is het tijd om het oude krijtbord weer nieuw leven in de blazen. Met schoolbordverf verander je iedere muur binnen een handomdraai in een groot tekenvel. Ideaal voor het bijhouden van een planning en binnenzitten wordt natuurlijk een stuk leuker als er op de muur getekend mag worden. Ook voor de creatieve thuiszitter zonder kroost is schoolbordverf een leuke aanvulling op het interieur.

  1. Een duidelijke planning op de muur

Op school worden er duidelijke schema’s voor de kinderen gemaakt. Breng deze structuur in huis door op een goed zichtbare plek met krijt aan te geven wat er voor die dag op de planning staat. Of maak voor jezelf een werkschema, met pauzes, om de dag overzichtelijk te maken.

 

2. Laat de creativiteit de vrije loop

Zin om het interieur eens in de zoveel tijd te veranderen? Laat je creativiteit de vrije loop en maak elke week een nieuwe tekening op de krijtverfmuur. Ook leuk voor (thuisblijvende) kinderen, voor deze keer is tekenen op de muur toegestaan!

  3. Klaslokaal in de woonkamer

Maak een ouderwets schoolbord in de woonkamer die in de avond verdwijnt achter een schuifdeur. Zo kan hier gedurende de dag heerlijk op gekliederd worden, maar is het in de avond zo weer opgeruimd!

  4. Planning op een houten paneel

Mocht je geen geschikte plek hebben om een hele muur te schilderen, dan is een houten paneel een goed alternatief. Door deze te schilderen met schoolbordverf maak je toch gemakkelijk een leuk krijtbord voor de kids. Voordeel is dat je houten paneel niet per se vierkant hoeft te zijn, voor een speelser effect kies je welke vorm je maar wilt.

  5. Creatief met de trap

De trap is een uitstekende plek om boodschappen over te brengen. Een lijfspreuk herinnert iedereen elke dag weer om het anders te doen. Mocht je al gek worden van thuis zitten: gebruik de trap in een spel door er opdrachten op te schrijven voor een speurtocht door het huis.


TIP!
Schoolborfverf is naast zwart in elke kleur te mengen, zo past het mooi bij de rest van het interieur!