Histor - Kluswijzer - Muur verven met Velvet Touch
 
 
 
 
 
 
 

 
 


    

Muur verven met Velvet Touch

Heb je een stijlvol interieur en moeten jouw muren daarbij passen? En hou je van net een beetje anders dan anders? Dan is Histor Perfect Effects Velvet Touch perfect voor jou. Het is een muurverf waaraan een fijn fluweelpoeder is toegevoegd. Muren krijgen hierdoor een matzachte uitstraling met een lichte schaduw. Echt heel bijzonder. Histor Perfect Effects Velvet Touch is verkrijgbaar op de mengmachine in verschillende kleuren.

Wat heb je nodig

Toon verfproducten en materialen

Verf

Histor Perfect Base Dekkende Muurvoorstrijk

€ 23,99
Hoeveel verf nodig?

Verfcalculator

Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:
Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:

Materialen

Wat te doen

Stap 1 voorbereiding

Materialen

 • Verf hecht het beste op een schoon en vetvrij oppervlak. Maak de muur daarom goed schoon en stofvrij. Gebruik hiervoor warm water met daarin Histor Ontvetter.
 • Is de muur nog onbehandeld? Behandel de muur dan eerst voor met Histor Dekkende Muur Voorstrijk, zodat je staks een mooi egale kleur krijgt zonder baanvorming.
 • Controleer op gaten of barsten. Als je oneffenheden repareert met muurvuller, krijg je een mooi strak resultaat.
 • Zorg dat de ruimte goed geventileerd is, maar zonder tocht. Een temperatuur van rond de 20°C is ideaal.
 • Dek de vloer af. Plak alles wat je niet wilt schilderen af met afplaktape.
Tip 1 : Werk het liefst bij daglicht om geen stukjes oppervlak te missen
Tip 2: Voor een extra mooi resultaat kun je de naad kitten tussen plafond en muur met a
crylaatkit. 
Stap 2 muur verven
 • Als de muur goed droog is, kun je gaan schilderen. Roer de verf goed door. Giet voldoende verf in een verfbak. Doop de roller of kwast in de verf en zorg altijd voor een gelijkmatige verdeling van de muurverf op je roller met behulp van de verfbak of verdeelrooster.
 • Verdeel de muur in denkbeeldige banen. Verdeel deze banen weer in kleinere vlakken.
 • Werk vlot en gebruik voldoende verf.  
 • Schilder eerst de afgeplakte randen van de te schilderen vlakken met een kwast. Verwijder losse haren op de kwast door de kwast rechtop te houden. Buig de haren horizontaal. Laat voorzichtig de haren terugspringen, de losse haren steken nu boven de rest uit en kunnen worden verwijderd. Behandel niet meer dan de randen van de baan die je gaat schilderen. Daarmee voorkom je dat de rand na het drogen zichtbaar blijft.
 • Voor de grote vlakken gebruik je een vachtroller. Haal deze eerst over een stuk afplaktape om loszittende deeltjes te verwijderen. Begin langs de kant van het vlak. Plaats de roller halverwege in het vlak en verdeel de verf door eerst naar boven en dan naar beneden te rollen. Maak zo in stroken het vlak vol. Op deze manier schilder je elke baan stapsgewijs.
 • Laat vlakken en banen altijd iets overlappen om baanvorming tegen te gaan.
Tip: Zorg dat de laatste beweging van de roller naar boven is en stop niet abrupt, maar beweeg de roller in een boog van de muur af voor een perfect resultaat.
Stap 3 na het verven
 • Verwijder de tape als de verf nog nat is. Als je de tape een langere tijd laat zitten, is de kans groot dat de verflaag beschadigt bij het verwijderen, de tape scheurt en er lijmresten achterblijven door indroging.
 • Heb je de roller/kwast de volgende dag weer nodig? Wikkel deze dan in folie of een plastic zak.
 • Ben je klaar met je verfklus? Dan kun je de roller/kwast schoonmaken in een emmer met warm water die je vervolgens laat indrogen. Beter is om ze volledig te laten uitdrogen. Ze kunnen dan gewoon bij het huishoudelijk afval, net als lege verfemmers of -blikken. Natte verfresten en kwasten lever je in bij het Klein Chemisch Afval.
 Heb je nog vragen over je verfklus? Onze verfexperts helpen je graag met persoonlijk schilder- en productadvies.