Histor - Verfkluswijzer - Trap schilderen
 
 
 
 
 
 
 

 
 


    

De trap schilderen

Een trap is een praktisch element in je huis, die je met een likje verf een heel eigen karakter kan geven. Vaak is het mooi om de trap te verven in een lichte kleur, omdat het trapgat meestal vrij donker is. Wil je je trap in een nieuw leven inblazen? De Histor Perfect Finish traplak heeft een anti-slip, zodat je niet snel uitglijdt als je op je sokken de trap op- of afloopt. Ook is dit product kras- en slijtvast, wat onmisbaar is op een plek die veelvuldig wordt gebruikt. Na vijf uur is de lak weer droog, waardoor je de trap niet de hele dag hoeft te vermijden.

Onze trapverf is kant-en-klaar verkrijgbaar in wit, grijs en zwart en in elke gewenste kleur te mengen.

Voor een perfect resultaat is het belangrijk om je trapleuning niet met trapverf te lakken. Trapverf is door zijn anti-slip eigenschap ruwer dan gewone lak. Voor je trapleuning gebruik je Histor Perfect Finish Houtlak. Je kan kiezen voor een mat, zijdeglans of hoogglans lak in iedere gewenste kleur.

 

Wat heb je nodig

Toon verfproducten en materialen

Verf

Histor Perfect Finish Grondverf

€ 14,99

Histor Perfect Finish Traplak Zijdeglans

€ 45,99
Hoeveel verf nodig?

Verfcalculator

Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:
Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:

Materialen

Wat te doen

Stap 1 Voorbereiding
 • Verzamel alle benodigheden. Een overzicht van de benodigdheden vind je hierboven bij “Wat heb ik nodig”
Stap 2 Ontvetten

Materialen

 • Verf hecht het beste op een schoon en vetvrij oppervlak.
 • Ontvet je ondergrond met warm water en Histor Perfect Finish Ontvetter
Stap 3 Schuren
 • Schuur voor een goede hechting van de laklaag en schuur met de nerf mee in lange banen.
 • Een metalen trap kun je lichtjes opschuren voor een beter hechting van de grondverf.
Stap 4 Stofvrij maken
 • Maak de trap stofvrij met een doekje of stoffer.
Stap 5 Afplakken en randen schilderen
 • Plak af en schilder de randen met een kwast
Stap 6 Grote vlakken schilderen
 • Gebruik voor de grote vlakken een lakroller. 
Stap 7 Na het schilderen
 • Verwijder de tape als de verf nog nat is. Als je de tape een langere tijd laat zitten, is de kans groot dat de verflaag beschadigt bij het verwijderen, de tape scheurt en er kunnen lijmresten achterblijven door indroging. 

Tips

 • Gebruik gele afplaktape: topkwaliteit tape voor het maken van strakke lijnen, op alle ondergronden toepasbaar, zowel binnen als buiten. Prima kleefkracht, zeer hoge UV-bestendigheid en laat geen lijmresten achter.
 • Gebruik als afdekmateriaal op de vloer afdekvlies (absoberende toplaag en anti-slip onderzijde), stucloper of een oud laken. Dek je meubels met afdekfolie af.
 • Voor een glad geschilderde trap kun je het beste een velvetroller gebruiken. Deze roller kan veel verf opnemen en vasthouden tussen de korte vacht. De ”zachte kern”  zorgt bij het rollen voor een gelijkmatig effect geeft, zonder de vorming van luchtbelletjes.
 • Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf. Deze verven drogen snel, zijn slapper en laten zich daarom makkelijker aanbrengen met een kwast met synthetisch haar in plaats van varkenshaar. Het verfopnemend vermogen is zeer hoog waardoor je makkelijk de gewenste laagdikte aanbrengt en strakke lijnen kunt trekken met de verf.