Histor - Verfkluswijzer - Muur verven met Perfect Finish Muurverf Glans
 
 
 
 
 
 
 

 
 


    

Muur verven

Zin om van je muur een blikvanger te maken? Je interieur krijgt een sprankelende oppepper met onze glanzende muurverf. Of ga nog een stapje verder en combineer
glanzende muurverf met een poedermatte muurverf, zoals The Color Collection Muurverf Kalkmat. Een heel bijzonder resultaat gegarandeerd. Met 1250 kleuren op de mengmachine heb je met Histor Perfect Finish Muurverf Glans altijd de kleur die jij wilt. De muurverf heeft een subtiele glans en dekt zeer goed. Kleur gekozen en aan de slag? In dit stappenplan lees je hoe je te werk gaat.

Wat heb je nodig

Toon verfproducten en materialen

Verf

Histor Perfect Base Dekkende Muurvoorstrijk

€ 23,99

Histor Perfect Base Muur Voorstrijk

€ 21,99
Hoeveel verf nodig?

Verfcalculator

Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:
Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:
Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:

Materialen

Wat te doen

Stap 1 voorbereiden

Materialen

 • Verf hecht het beste op een schoon oppervlak. Maak de muur daarom goed schoon met warm water met daarin Histor Perfect Base Ontvetter.
 • Eventuele beschadigingen repareren met een geschikte muurvuller.
 • Zorg dat de ruimte goed geventileerd is, maar zonder tocht. Een temperatuur van rond de 20°C is ideaal.
 • Dek de vloer af. Plak alles wat je niet wilt schilderen af met afplaktape.
Tip 1: Voor een extra mooi en strak resultaat kun je de naad kitten tussen plafond en muur met een acrylaatkit.
Tip 2: Werk het liefst bij daglicht om geen stukjes oppervlak te missen. 
Stap 2 muur voorstrijken
 • Onbehandelde of pas gestucte muren hebben een zuigende werking. Deze hebben eerst een voorbehandeling nodig. Wil je je muur in een felle of donkere kleur verven? Gebruik dan eerst Histor Perfect Base Dekkende Muur Voorstrijk. Deze vermindert de zuiging en zorgt voor een egaal, goed dekkend en prachtig kleurresultaat. Ga je voor een lichte kleur? Dan kun je ook Histor Perfect Base Muur Voorstrijk gebruiken.
 • Zit er al een oude, intacte muurverflaag op je muur? Dan hoef je niet eerst voor te strijken.
 • Voorstrijk breng je op dezelfde manier aan als muurverf bij stap 3. Maar dan wel in omgekeerde volgorde. Werk dus van onder naar boven om eventueel teveel aangebrachte voorstrijk nog weg te kunnen strijken/rollen.
 • Muur Voorstrijk is overschilderbaar na 16 uur, Dekkende Muur Voorstrijk na 6 uur.
Stap 3 muur verven
 • Als de muur goed droog is, kun je gaan schilderen met Histor Perfect Finish Muurverf Mat. Roer de verf goed door. Giet voldoende verf in een verfbak. Doop de roller of kwast in de verf en zorg altijd voor een gelijkmatige verdeling van de muurverf op je roller met behulp van de verfbak of verdeelrooster.
 • Verdeel de muur in denkbeeldige banen. Verdeel deze banen weer in kleinere vlakken.
 • Werk vlot en gebruik voldoende verf.  
 • Schilder eerst de afgeplakte randen van de te schilderen vlakken met een kwast. Verwijder losse haren op de kwast door de kwast rechtop te houden. Buig de haren horizontaal. Laat voorzichtig de haren terugspringen, de losse haren steken nu boven de rest uit en kunnen worden verwijderd. Behandel niet meer dan de randen van de baan die je gaat schilderen. Daarmee voorkom je dat de rand na het drogen zichtbaar blijft.
 • Voor de grote vlakken gebruik je een vachtroller. Haal deze eerst over een stuk afplaktape om loszittende deeltjes te verwijderen. Begin langs de kant van het vlak. Plaats de roller halverwege in het vlak en verdeel de verf door eerst naar boven en dan naar beneden te rollen. Maak zo in stroken het vlak vol. Op deze manier schilder je elke baan stapsgewijs.
 • Laat vlakken en banen altijd iets overlappen om baanvorming tegen te gaan. 
Stap 4 na het schilderen
 • Verwijder de tape als de verf nog nat is. Als je de tape een langere tijd laat zitten, is de kans groot dat de verflaag beschadigt bij het verwijderen, de tape scheurt en er lijmresten achterblijven door indroging.
 • Heb je de roller/kwast de volgende dag weer nodig? Wikkel deze dan in folie of een plastic zak.
 • Ben je klaar met je verfklus? Dan kun je de roller/kwast schoonmaken in een emmer met warm water die je vervolgens laat indrogen. Beter is om ze volledig te laten uitdrogen. Ze kunnen dan gewoon bij het huishoudelijk afval, net als lege verfemmers of -blikken. Natte verfresten en kwasten lever je in bij het Klein Chemisch Afval.
Heb je nog vragen over je verfklus? Onze verfexperts helpen je graag met persoonlijk schilder- en productadvies.

Tips

 • Gebruik gele afplaktape: topkwaliteit tape voor het maken van strakke lijnen, op alle ondergronden toepasbaar, zowel binnen als buiten. Prima kleefkracht, zeer hoge UV-bestendigheid en laat geen lijmresten achter.
 • Gebruik als afdekmateriaal op de vloer afdekvlies (absoberende toplaag en anti-slip onderzijde), stucloper of een oud laken. Dek je meubels met afdekfolie af.
 • Voor een glad resultaat kun je korrels op je muur wegschuren met schuurpapier korrel 240 die je om een blokje hout vouwt. Veeg het stof daarna weg met een borstel.
 • Voor gladde muren kun je het beste een kortharige vachtroller gebruiken. Hierdoor ontstaat een mooi en strak resultaat. Het formaat van de vachtroller hangt samen met het formaat van het te beschilderen oppervlak.
 • Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf. Deze verven drogen snel, zijn slapper en laten zich daarom makkelijker aanbrengen met een kwast met synthetisch haar in plaats van varkenshaar. Het verfopnemend vermogen is zeer hoog waardoor je makkelijk de gewenste laagdikte aanbrengt en strakke lijnen kunt trekken met de verf.