Histor - Kluswijzer - Muur verven met glitterverf
 
 
 
 
 
 
 

 
 


    

Muur verven met glitterverf

Histor Highlights zijn een droom voor elke experimentele creatieveling. De highlights geven schitterende accenten aan je verfwerk – letterlijk en figuurlijk. Rainbow Pearl is een transparante muurverf met fonkelende, parelmoeren vlokjes die samen met de lichtinval je muur tot leven brengen. Vooral op een gebroken wit of pastelzachte ondergrond geven de parelmoeren vlokjes een prachtig speels effect.
Volg dit stappenplan voor een schitterend resultaat.

Wat heb je nodig

Toon verfproducten en materialen

Verf

Histor Perfect Finish Muurverf Mat

€ 20,50

Histor Perfect Base Dekkende Muurvoorstrijk

€ 23,99
Hoeveel verf nodig?

Verfcalculator

Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:
Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:
Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:

Materialen

Wat te doen

Stap 1 voorbereiden

Materialen

 • Verf hecht het beste op een schoon en vetvrij oppervlak. Maak de muur daarom goed schoon en stofvrij. Gebruik hiervoor warm water met daarin Histor Ontvetter.
 • Is de muur nog onbehandeld? Behandel de muur dan eerst voor met Histor Dekkende Muur Voorstrijk, zodat je staks een mooi egale kleur krijgt zonder baanvorming. Controleer op gaten of barsten.
 • Als je oneffenheden repareert met muurvuller, krijg je een mooi strak resultaat.
 • Zorg dat de ruimte goed geventileerd is, maar zonder tocht. Een temperatuur van rond de 20°C is ideaal.
 • Dek de vloer af. Plak alles wat je niet wilt schilderen af met afplaktape.
Tip 1: Werk het liefst bij daglicht. Zo zie je minder snel plekken over het hoofd.
Tip 2: Voor een extra mooi resultaat kun je de naad kitten tussen plafond en muur met acrylaatkit. Deze is overschilderbaar.
Tip 3: Een speciaal decoratief effect bereik je als je niet de hele muur, maar alleen een baan of een vlak met Histor Highlights behandelt.
Stap 2 muur verven in een ondergrondkleur
 • Als de muur goed droog is, kun je gaan schilderen met Histor Perfect Finish Muurverf Mat. 
 • Roer de verf goed door. Giet voldoende verf in een verfbak. Doop de roller of kwast in de verf en zorg altijd voor een gelijkmatige verdeling van de muurverf op je roller met behulp van de verfbak of verdeelrooster.
 • Verdeel de muur in denkbeeldige banen. Verdeel deze banen weer in kleinere vlakken.
 • Werk vlot en gebruik voldoende verf.  
 • Schilder eerst de afgeplakte randen van de te schilderen vlakken met een kwast. Verwijder losse haren op de kwast door de kwast rechtop te houden. Buig de haren horizontaal. Laat voorzichtig de haren terugspringen, de losse haren steken nu boven de rest uit en kunnen worden verwijderd. Behandel niet meer dan de randen van de baan die je gaat schilderen. Daarmee voorkom je dat de rand na het drogen zichtbaar blijft.
 • Voor de grote vlakken gebruik je een vachtroller. Haal deze eerst over een stuk afplaktape om loszittende deeltjes te verwijderen. Begin langs de kant van het vlak. Plaats de roller halverwege in het vlak en verdeel de verf door eerst naar boven en dan naar beneden te rollen. Maak zo in stroken het vlak vol. Op deze manier schilder je elke baan stapsgewijs.
 • Laat vlakken en banen altijd iets overlappen om baanvorming tegen te gaan. 
Stap 3 muur verven met glitterverf
Tijd voor het leukste gedeelte: het aanbrengen van de glitterverf. Meng de glitters door de kleurloze verf. Het is belangrijk om zorgvuldig door te roeren, zodat je de glitters egaal over de muur kunt verdelen. Breng de verf aan met een roller, op dezelfde manier als de ondergrondkleur. De laag oogt een beetje melkachtig, maar wees gerust: het droogt transparant op. 
Stap 4 na het verven
 • Verwijder de tape als de verf nog nat is. Als je de tape een langere tijd laat zitten, is de kans groot dat de verflaag beschadigt bij het verwijderen, de tape scheurt en er lijmresten achterblijven door indroging.
 • Heb je de roller/kwast de volgende dag weer nodig? Wikkel deze dan in folie of een plastic zak.
 • Ben je klaar met je verfklus? Dan kun je de roller/kwast schoonmaken in een emmer met warm water die je vervolgens laat indrogen. Beter is om ze volledig te laten uitdrogen. Ze kunnen dan gewoon bij het huishoudelijk afval, net als lege verfemmers of -blikken. Natte verfresten en kwasten lever je in bij het Klein Chemisch Afval.

Heb je nog vragen over je verfklus? Onze verfexperts helpen je graag met persoonlijk schilder- en productadvies.

Tips

 • Gebruik gele afplaktape: topkwaliteit tape voor het maken van strakke lijnen, op alle ondergronden toepasbaar, zowel binnen als buiten. Prima kleefkracht, zeer hoge UV-bestendigheid en laat geen lijmresten achter.
 • Gebruik als afdekmateriaal op de vloer afdekvlies (absoberende toplaag en anti-slip onderzijde), stucloper of een oud laken. Dek je meubels met afdekfolie af.
 • Voor gladde muren kun je het beste een kortharige vachtroller gebruiken. Hierdoor ontstaat een mooi en strak resultaat. Het formaat van de vachtroller hangt samen met het formaat van het te beschilderen oppervlak.
 • Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf. Deze verven drogen snel, zijn slapper en laten zich daarom makkelijker aanbrengen met een kwast met synthetisch haar in plaats van varkenshaar. Het verfopnemend vermogen is zeer hoog waardoor je makkelijk de gewenste laagdikte aanbrengt en strakke lijnen kunt trekken met de verf.