Histor - Kluswijzer - Betonvloer verven
 
 
 
 
 
 
 

 
 


    

Betonvloer verven

Een ‘gewone’ betonnen vloer ziet er weinig spannend uit. Een kleurtje op de kelder- garage- of balkonvloer oogt een heel stuk frisser. Je vloer opknappen kan ook een reden zijn om met betonverf aan de slag te gaan. Werk de gaten en scheuren weg, rol eroverheen met een kleurtje en de vloer is weer als nieuw. Bovendien is je vloer nu een stuk makkelijker schoon te houden. De betonverf van Histor is slijtvast, slipvrij en kan gemengd worden in de Histor kleur die jij wilt.
 
 

Wat heb je nodig

Toon verfproducten en materialen

Verf

Histor Perfect Finish Betonvloer Zijdeglans

€ 35,99
Hoeveel verf nodig?

Verfcalculator

Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:

Materialen

Wat te doen

Stap 1 voorbereiding

Materialen

 • Een nieuwe betonvloer of een met cement gerepareerde betonvloer moet 6 tot 8 weken drogen voordat je deze kunt verven. Dit kun je controleren door een stuk plastic folie (A4 formaat) op de betonnen ondergrond vast te tapen. Zit er na 24 uur condens onder, dan is de vloer nog niet droog.
 • Je kunt de vloer niet schilderen als deze last heeft van optrekkend vocht. De vloer moet aan de onderkant afgesloten zijn door folie (vaak in combinatie met isolatiemateriaal) of een droge kruipruimte.
 • Een te gladde vloer ruw je op met een staalborstel.
 • Een te ruwe vloer kun je schuren met een diamantschuurmachine.
 • Verf hecht het beste op een schoon en vetvrij oppervlak. Veeg het stof weg met een bezem en boen de vloer daarna met warm water met daarin Histor Ontvetter.
 • Sluit de ramen, zodat er geen stof in de verf komt. Plak de plinten af met afplaktape. Zorg dat de temperatuur van de vloer minimaal 7°C is, anders wordt de verf te dik en krijg je een mat resultaat.
 • Laat de vloer na het schoonmaken minimaal 24 uur drogen. Heb je vloerverwarming? Zet die dan uit of op een lage temperatuur voordat je begint met schilderen. Anders droogt de verf te snel.
Stap 2 betonnen vloer schilderen
Tip: Let goed op waar je begint met schilderen. Zorg dat je eindigt bij de deur, zodat je niet klem komt te zitten.
 • Een betonvloer heeft geen grondverf nodig. Je kunt volstaan met drie lagen Histor Beton-/Vloerverf. Verdun de eerste laag met 10% tot 15% water. Roer de verf goed door met het roerhoutje en giet wat in het verfbakje. Bevestig de verfroller op de telescoopsteel.
 • Schilder eerst de afgeplakte randen van de te schilderen vlakken met een kwast. Verwijder losse haren op de kwast door de kwast rechtop te houden. Buig de haren horizontaal. Laat voorzichtig de haren terugspringen, de losse haren steken nu boven de rest uit en kunnen worden verwijderd. Behandel niet meer dan de randen van de baan die je gaat schilderen. Daarmee voorkom je dat de rand na het drogen zichtbaar blijft.
 • Voor de grote vlakken gebruik je een vachtroller. Haal deze eerst over een stuk afplaktape om loszittende deeltjes te verwijderen.
 • Breng de verf aan met de roller in verticale banen. Verdeel de verf daarna in horizontale richting. Rol tenslotte na in lange banen, zodat je strepen voorkomt.
 • Laat de verf zeker 18 uur drogen. Daarna kun je op dezelfde manier de tweede laag en vervolgens eventueel een derde laag aanbrengen. Deze keren hoef je de verf niet te verdunnen.
Stap 3 na het schilderen
 • Geef je geschilderde betonnen vloer een week de tijd om goed uit te harden.
 • Verwijder de tape als de verf nog nat is. Als je de tape een langere tijd laat zitten, is de kans groot dat de verflaag beschadigt bij het verwijderen, de tape scheurt en er lijmresten achterblijven door indroging.
 • Heb je de roller/kwast de volgende dag weer nodig? Wikkel deze dan in folie of een plastic zak.
 • Ben je klaar met je verfklus? Dan kun je de roller/kwast schoonmaken in een emmer met warm water die je vervolgens laat indrogen. Beter is om ze volledig te laten uitdrogen. Ze kunnen dan gewoon bij het huishoudelijk afval, net als lege verfemmers of -blikken. Natte verfresten en kwasten lever je in bij het Klein Chemisch Afval.
Heb je nog vragen over je verfklus? Onze verfexperts helpen je graag met persoonlijk schilder- en productadvies

Tips

 • Gebruik gele afplaktape: topkwaliteit tape voor het maken van strakke lijnen, op alle ondergronden toepasbaar, zowel binnen als buiten. Prima kleefkracht, zeer hoge UV-bestendigheid en laat geen lijmresten achter.
 • Gebruik als afdekmateriaal op de vloer afdekvlies (absoberende toplaag en anti-slip onderzijde), stucloper of een oud laken. Dek je meubels met afdekfolie af.
 • Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf. Deze verven drogen snel, zijn slapper en laten zich daarom makkelijker aanbrengen met een kwast met synthetisch haar in plaats van varkenshaar. Het verfopnemend vermogen is zeer hoog waardoor je makkelijk de gewenste laagdikte aanbrengt en strakke lijnen kunt trekken met de verf.