Histor - Inspiratie - Wooninspiratie
 
 
 
 
 
 
 

 
 


        

Koele blauwtinten

Donkere blauwtinten zorgen voor een rijke, waardige sfeer. Een muur in een koele tint laat zich prachtig combineren met warme materialen, zoals oranje houtsoorten. Koperen en platina accenten doen het ook goed, bijvoorbeeld in de vorm van een kandelaar of lampenkap. Of breng wat warme, natuurlijke materialen in huis in de vorm van aardewerken potten, schalen of vazen.

  
 

Rustgevende sfeer

De blauwe kleuren van de hemel tot de oceaan werken verkoelend, rustgevend en geven een gevoel van sereniteit en waardigheid. En daarom heel geschikt om toe te passen in je slaapkamer of woonkamer.
Blauwtinten werken verfrissend in een interieur met veel hout en natuurlijke materialen en zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Zelfs met felle kleuraccenten. Start de Histor Kleurkiezer om al onze blauwtinten te ontdekken.

Tip: Heb je een hoog plafond? Een donkere kleur op een hoog plafond maakt je ruimte gezelliger en meer geborgen.

  


Bekijk ons Pinterest bord Interieur-Blauw voor meer inspiratie.

Poedermatte blauwtinten

Zeker bij koelblauw is het mooi om de muur wat zachtheid mee te geven. Dat doe je bijvoorbeeld met de kalkmatte blauwtinten van The Color Collection, die gebaseerd zijn op de hemel en de oceaan. Een prachtige krijtverf-uitstraling die zorgt voor een een persoonlijke sfeer in huis. Histor Perfect Effects Velvet Touch gaat nog een stapje verder. Aan deze bijzondere muurverf is fluweelpoeder toegevoegd. Door met een blokkwast kriskras op je muur te schilderen creĆ«er je een zacht en levendig effect. 

  

 

Intieme en geborgen sfeer

Donkere kleuren zorgen voor intimiteit. Maar te veel diepblauw kan een ruimte kleiner doen lijken. Kies daarom hooguit twee muren uit en schilder de rest in een neutraal lichtgrijs, zoals Histor Damp. Warme, vrolijke accenten doen je diepblauwe muur extra goed uitkomen. Je kunt daarbij denken aan een okergeel geschilderde baan op de muur, accessoires als kussentjes, kaarsen of een stoel in okergeel, terra, goud of fuchsia. Direct een heel ander effect in je huis.