Inspiratiepaletten
 
 
 
 
 
 
 

 
 


        

Histor inspiratiepaletten 2023

Drie inspiratiepaletten
Van neutraal tot aards en van warm tot uitbundig. Histor biedt met Vining Ivy en de drie bijbehorende inspiratiepaletten aansluiting voor iedere woonstijl. Door het 60-30-10-principe toe te passen – een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur – ontstaat een mooi evenwicht tussen muren, vloer of meubels, en accessoires:
 
Serenity
In dit inspiratiepalet zorgt de Kleur van het jaar voor elegantie in combinatie met het zachte van melkachtige pasteltinten, waterige kleuren en neutrale nuances. Serenity zorgt voor rust met royaal gebruik van neutrale en warme kleuren en lichte accenten. Een 60-30-10 suggestie in dit palet is een het levendig blauwe Childhood Memory (PPG1040-2) als basis in combinatie met het verstilde groen van Frozen Rosemary (PPG1125-3) en de zachtpaarse tint Faded Allium (PPG1014-4).
 
 
Origin
Natuur en kosmos vinden elkaar in dit goed uitgebalanceerde thema. Vining Ivy zorgt voor een vleugje betovering bij de natuurlijke tinten van Origin. De schoonheid van de natuur als basis, met een avontuurlijke knipoog. Aardse tinten zorgen voor inspiratie en een gevoel van gastvrijheid en veiligheid. Kleuren als het ingetogen bruin van Cool Clay (PPG1071-5) en meer uitgesproken grijsgroen van Rough Ride (PPG1036-5) vinden elkaar in combinatie met het subtiele crème van Limestone Block (PPG1102-2).  Origin staat garant voor lichte, hedendaagse ruimtes waar het gebruik van natuurtinten en houtsoorten zorgen voor warmte.   
 


Duality
Dit uitbundige palet van felle, heldere pasteltinten en sterke neutrale kleuren biedt een overvloed aan contrast. De veelzijdige kleur Vining Ivy zorgt binnen dit thema voor zowel een glamoureuze retrostijl als een frisse, moderne sfeer. Afwerkingen in mat, glanzend of metallic geven met getinte verlichting een surrealistisch gevoel. Het gebruik van neutrale kleuren maakt de combinaties eleganter en tempert de krachtige kleuraccenten. Een 60-30-10-suggestie van Histor: de oranje pastel Citrus Sachet (PPG1198-3) als basis gecombineerd met het zomerse zachtgeel van Sightseer (PPG1210-3) en de zeetint Crystal Oasis (PPG1138-3) voor accessoires.


Testen of een kleur uit het inspiratiepalet in je interieur past?