vind jouw kleur combinatie
 
 
 
 
 
 
 

 
 


        

Kleur explosie

Door contrasterende kleuren met elkaar te combineren creëer je een energieke, levendige sfeer in huis. Dit werkt perfect voor de plek waar je altijd ontbijt. Geef zo een echte kickstart aan de dag. Hier wordt zacht groen, fel roze en een vleugje geel gebruikt: vrolijk en stijlvol. De rest van de kamer is ingericht met rustige kleuren. 

Ton sur ton

Gebruik twee tinten van hetzelfde kleurenpalet om een rustige sfeer in huis te creëren. In deze kamer wordt aan beide zijden van het raam een andere kleur gebruikt. Links lichtbruin en op de rechtermuur is zalmroze aangebracht.  De accessoires zijn hier perfect op afgestemd. Zo ontstaat rust die allesbehalve saai is.

Gekleurde hoek

Speel met verschillende tinten van 1 kleur om je kamer meer diepte te geven. In deze woonkamer zijn verschillende nuances groen gebruikt. De grote wand is lichtgroen geschilderd en door de hoek een donkerdere groentint te geven lijkt de ruimte groter. De kleur komt terug in de kast op de muur erachter: dat creëert kalmte.

Creëer jouw 60-30-10 combinatie

Het creëren van de juiste kleurencombinatie kan best lastig zijn. Gelukkig hebben we een eenvoudige vuistregel. Het 60-30-10 principe helpt je de juiste balans in kleur te vinden tussen muren, meubels en accessoires in je interieur.

Tips van een expert

Hoe kies je de juiste kleur voor jouw huis? Een belangrijke vraag want kleur vormt de plek waar je je thuis wilt voelen. Daarom is het verstandig na te denken welke sfeer je wilt creëren. Dit kan per ruimte verschillen. Wij hebben een beroep gedaan op de expertise van Donna Taylor, kleurexpert.