ExteriorQuickDry
 
 
 
 
 

 
 


        

Histor Exterior Lak

Na 4 uur ramen en deuren dicht*

Vind jij het ook zo vervelend dat je lang moet wachten voordat de buitenverf droog is? Je ramen en deuren niet kunnen sluiten waardoor er gemakkelijk dingen tegen de net geschilderde oppervlaktes komen zoals bijvoorbeeld stof, beestjes of bladeren.
Histor heeft de oplossing; Histor Exterior lak. Met deze sterke en elastische buitenlak geef je je houtwerk buiten niet alleen de beste bescherming, het werkt ook nog eens perfect. 4 uur na het schilderen kun je je ramen en deuren al sluiten zonder dat er schade aan je kozijnen en/of ramen ontstaat.

Ook mengverf, na 4 uur ramen & deuren dicht

Assortiment

Histor Exterior Lak is verkrijgbaar in 14 verschillende kant-en-klaar kleuren.
En daarnaast in elke gewenste kleur te mengen.

Voor alle kleuren geldt, 4 uur na het schilderen, ramen en deuren dicht*.

Quick > Dry

* De droging van verf wordt door verschillende elementen beïnvloedt:

  • Temperatuur; hoe kouder het is, hoe langer het duurt tot de verf droog is. Bij een verwerkingstermperatuur van ten minste 17˚C kunnen deuren en ramen na 4 uur gesloten worden.
  • Luchtvochtigheid; hoe vochtiger het is hoe langer het duurt voor de verf droog is. Bij een gemiddelde luchtvochtigheid (= circa 50%) droogt de verf prima.
  • Laagdikte; uiteraard hang de snelheid van drogen ook af van de laagdikte die aangebracht wordt. Histor Exterior lak moet dun worden aangebracht. Ga uit van een laagdikte van 60 micrometer (dit is ongeveer even dun als een haar).