Glasweefsel behang schilderen

Glasweefselbehang is fantastisch materiaal. Het heeft niet alleen een mooie structuur, maar is ook oersterk materiaal dat het stucwerk beschermt en brandvertragend werkt. Veel mensen denken dat de structuur verdwijnt als je eroverheen schildert. Maar glasweefselbehang is er juist voor gemaakt om te verven. De structuur blijf je gewoon zien. Volg ons stappenplan en je krijgt zeker weten een prachtig resultaat.

Wat heb je nodig

Toon verfproducten en materialen

Verf

(2 reviews)

Perfect Finish Muurverf Mat

€ 2,70
(1 reviews)

Histor UltraGlad

€ 33,95
Bereken wat ik nodig heb

Verfcalculator

Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:
Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:

Materialen

Histor Acrylkwast

€ 11,50

Wat te doen

Stap 1 voorbereiding

Materialen

 • Verf hecht het beste op een schoon en vetvrij oppervlak. Maak de muur daarom goed schoon en stofvrij. Gebruik hiervoor warm water met daarin Histor Ontvetter.
 • Controleer op gaten of barsten. Als je oneffenheden repareert met muurvuller, krijg je een mooi strak resultaat.
 • Zorg dat de ruimte goed geventileerd is, maar zonder tocht. Een temperatuur van rond de 20°C is ideaal.
 • Dek de vloer af. Plak alles wat je niet wilt schilderen af met afplaktape.
Tip 1: Moet je het behang nog aanbrengen? Let erop dat je de ondergrond genoeg voorlijmt. Anders krijg je bij het verven straks een vlekkerig resultaat.
Tip 2: Pas aangebracht glasweefselbehang moet 24 uur drogen voordat je het kunt schilderen.
Tip 3: Voor een extra mooi en strak resultaat kun je de naad kitten tussen plafond en muur met een acrylaatkit. 
Stap 2 glasweefselbehang verven

Materialen

Histor Acrylkwast

€ 11,50
 • Histor UltraGlad witte muurverf is uitermate geschikt voor het schilderen van Glasweefselbehang. Wil je liever een kleur op je muur? Gebruik dan Histor Perfect Finish. Glasweefselbehang heeft twee verflagen nodig. De eerste laag verdun je met 10% water. Roer de verf goed door. Giet voldoende verf in een verfbak. Doop de roller of kwast in de verf en zorg altijd voor een gelijkmatige verdeling van de muurverf op je roller met behulp van de verfbak of verdeelrooster.
 • Verdeel de muur in denkbeeldige banen. Verdeel deze banen weer in kleinere vlakken.
 • Werk vlot en gebruik voldoende verf.  
 • Schilder eerst de afgeplakte randen van de te schilderen vlakken met een kwast. Verwijder losse haren op de kwast door de kwast rechtop te houden. Buig de haren horizontaal. Laat voorzichtig de haren terugspringen, de losse haren steken nu boven de rest uit en kunnen worden verwijderd. Behandel niet meer dan de randen van de baan die je gaat schilderen. Daarmee voorkom je dat de rand na het drogen zichtbaar blijft.
 • Voor de grote vlakken gebruik je een vachtroller. Haal deze eerst over een stuk afplaktape om loszittende deeltjes te verwijderen. Begin langs de kant van het vlak. Plaats de roller halverwege in het vlak en verdeel de verf door eerst naar boven en dan naar beneden te rollen. Maak zo in stroken het vlak vol. Op deze manier schilder je elke baan stapsgewijs.
 • Laat vlakken en banen altijd iets overlappen om baanvorming tegen te gaan.
Tip 1: Laat het behang minimaal 24 uur drogen voor je de volgende laag aanbrengt. De tweede verflaag hoef je niet te verdunnen.
Tip 2: Zorg dat de laatste beweging van de roller naar boven is en stop niet abrupt, maar  beweeg de roller in een boog van de muur af voor een perfect resultaat.
Stap 3 na het schilderen
 • Verwijder de tape als de verf nog nat is. Als je de tape een langere tijd laat zitten, is de kans groot dat de verflaag beschadigt bij het verwijderen, de tape scheurt en er lijmresten achterblijven door indroging.
 • Heb je de roller/kwast de volgende dag weer nodig? Wikkel deze dan in folie of een plastic zak.
 • Ben je klaar met je verfklus? Dan kun je de roller/kwast schoonmaken in een emmer met warm water die je vervolgens laat indrogen. Beter is om ze volledig te laten uitdrogen. Ze kunnen dan gewoon bij het huishoudelijk afval, net als lege verfemmers of -blikken. Natte verfresten en kwasten lever je in bij het Klein Chemisch Afval.
 Heb je nog vragen over je verfklus? Onze verfexperts helpen je graag met persoonlijk schilder- en productadvies.

Tips

 • Gebruik gele afplaktape: topkwaliteit tape voor het maken van strakke lijnen, op alle ondergronden toepasbaar, zowel binnen als buiten. Prima kleefkracht, zeer hoge UV-bestendigheid en laat geen lijmresten achter.
 • Gebruik als afdekmateriaal op de vloer afdekvlies (absoberende toplaag en anti-slip onderzijde), stucloper of een oud laken. Dek je meubels met afdekfolie af.
 • Glasweefselbehang kun je het beste schilderen met een langharige vachtroller om de structuur te behouden. Het formaat van de vachtroller hangt samen met het formaat van het te beschilderen oppervlak.
 • Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf. Deze verven drogen snel, zijn slapper en laten zich daarom makkelijker aanbrengen met een kwast met synthetisch haar in plaats van varkenshaar. Het verfopnemend vermogen is zeer hoog waardoor je makkelijk de gewenste laagdikte aanbrengt en strakke lijnen kunt trekken met de verf.
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie