Bestel direct je verf Gratis verzending, gratis retourneren

Een babybox schilderen

Een baby op komst? Gefeliciteerd! Gebruik bij het schilderen van een babybox en andere meubels voor de babykamer altijd watergedragen lak, dus zonder schadelijke oplosmiddelen. Deze lak droogt ook sneller, ruikt niet, verkleurt nauwelijks en is beter voor het milieu. Volg het stappenplan en geniet straks volop van het resultaat. Met ONE by Histor Lak Mat op waterbasis heb je een topproduct in handen met een chique matte uitstraling. Deze lak dekt extra goed, is supersterk en vloeit mooi. Dat maakt het een prettige lak om mee te werken én het resultaat is schitterend. Inspiratie nodig? Bekijk de mooiste ONE by Histor kleurencombinaties en interieurinspiratie.
 

Wat heb je nodig

Toon verfproducten en materialen

Verf

(0 reviews)

ONE by Histor Grondverf Acryl

€ 21,07
(0 reviews)

ONE by Histor Lak Acryl Mat

€ 10,50
Hoeveel verf heb ik nodig?

Verfcalculator

Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:
Aantal lagen:
m2:
U heeft nodig:

Materialen

PG Schuurpapier

€ 7,95

Histor Acrylkwast

€ 10,95

Wat te doen

Stap 1 voorbereiding

Materialen

PG Schuurpapier

€ 7,95
Tip: Is de babybox demontabel? Haal hem dan eerst uit elkaar, dat werkt een stuk sneller en gemakkelijker.
 • Zorg altijd voor een goed geventileerde ruimte (maar zonder tocht) en een temperatuur van rond de 20°C.
 • Verf hecht het beste op een schoon oppervlak. Maak de babybox daarom goed schoon met warm water met daarin Histor Ontvetter.
 • Eventuele gaatjes en scheuren kun je opvullen met een vulmiddel.
 • Schuur de babybox: bij een intacte oude laklaag volstaat schuren met schuurpapier korrel 240-320 en korrel 180 bij ongeschaafd hout (geschaafd hout hoe je niet te schuren). Is de babybox in zeer slechte staat? Krab dan eerst de bladderende verflagen weg met een verfkrabber en schuur het hout grondig met korrel 80-120.
 • Maak alles nog eens stofvrij met een doekje of stoffer.
 • Zit er een laatje onder in de babybox? Trek deze er dan uit, schroef er dan de knoppen of handgrepen af en schilder het apart.
 • Dek de vloer onder de babybox af met een stuk stucloper of een oud laken.
Stap 2 de babybox gronden
Tip 1: Zet de babybox op bijvoorbeeld blokjes om overal goed bij te kunnen.
 • Als de babybox goed schoon gemaakt en geschuurd is, kan het schilderen beginnen. Roer de grondverf goed door met het roerhoutje. Grondverf zorgt voor een betere dekking en hechting van de laklaag.
 • Breng de grondverf royaal aan. Schilder de spijlen, randjes en laatjes met de kwast. Verwijder losse haren op de kwast door de kwast rechtop te houden. Buig de haren horizontaal. Laat voorzichtig de haren terugspringen, de losse haren steken nu boven de rest uit en kunnen worden verwijderd. Werk steeds van boven naar beneden om zakkers en stof zo veel mogelijk te vermijden. Schilder elke spijl altijd na in één lange haal om strepen te voorkomen.
 • Voor de bodem van de babybox kun je het beste een velvetroller gebruiken. Haal deze eerst over een stuk afplaktape om loszittende deeltjes te verwijderen.
 • Werk in verticale richting en rol daarna horizontaal uit. Schilder daarna weer in verticale banen. Zo verdeelt de verf het beste en krijg je een strak resultaat zonder strepen.
 • Laat de grondverf goed drogen. Grondverf Acryl voor Hout is overschilderbaar na 5 uur. 
Stap 3 de babybox schilderen

Materialen

Histor Acrylkwast

€ 10,95
 • Is de grondverflaag niet mooi glad, bijvoorbeeld omdat er haartjes in zitten? Schuur de babybox dan nog eens glad. Als je langer dan 24 uur wacht met aflakken, moet je de grondverf in ieder geval nog eens licht opschuren.
 • Daarna kun je beginnen met lakken. Roer de lak goed door met een roerhoutje en giet wat in het verfbakje. Houd dezelfde werkwijze aan als bij de grondverf.
 • Sommige kleuren hebben een tweede laklaag nodig voor een mooie egale kleur. De eerste laag is overschilderbaar na 5 uur.
Stap 4 na het schilderen
 • Verwijder de tape als de verf nog nat is. Als je de tape een langere tijd laat zitten, is de kans groot dat de verflaag beschadigt bij het verwijderen, de tape scheurt en er lijmresten achterblijven door indroging.
 • Heb je de roller/kwast de volgende dag weer nodig? Wikkel deze dan in folie of een plastic zak.
 • Ben je klaar met je verfklus? Laat de rollers/kwasten bij voorkeur goed indrogen. Ze kunnen dan gewoon bij het huishoudelijk afval, net als lege verfemmers of -blikken. Schoonmaken met terpentine is schadelijk voor het milieu. Ook acrylverf is schadelijk, al is het wateroplosbaar. Wil je het verfgereedschap toch liever schoonmaken? Dan kun je de acrylkwast/roller schoonmaken in een emmer met warm water en de alkydkwast/roller in een glazen potje met wat terpentine die je beiden vervolgens laat indrogen.
 • Natte verfresten en kwasten lever je in bij het Klein Chemisch Afval.
 Heb je nog vragen over je verfklus? Onze verfexperts helpen je graag met persoonlijk schilder- en productadvies.

Tips

 • Gebruik gele afplaktape: topkwaliteit tape voor het maken van strakke lijnen, op alle ondergronden toepasbaar, zowel binnen als buiten. Prima kleefkracht, zeer hoge UV-bestendigheid en laat geen lijmresten achter.
 • Gebruik als afdekmateriaal op de vloer afdekvlies (absoberende toplaag en anti-slip onderzijde), stucloper of een oud laken. Dek je meubels met afdekfolie af.
 • Voor een strak geschilderde babybox kun je het beste een velvetroller gebruiken. Deze roller kan veel verf opnemen en vasthouden tussen de korte vacht. De ”zachte kern”  zorgt bij het rollen voor een gelijkmatig effect geeft, zonder de vorming van luchtbelletjes.
 • Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf. Deze verven drogen snel, zijn slapper en laten zich daarom makkelijker aanbrengen met een kwast met synthetisch haar in plaats van varkenshaar. Het verfopnemend vermogen is zeer hoog waardoor je makkelijk de gewenste laagdikte aanbrengt en strakke lijnen kunt trekken met de verf.
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie