Histor - Inspiratie - Wooninspiratie - Wittinten
 
 
 
 
 
 
 

 
 


        

Wittinten in overvloed

Hou jij van wittinten voor een fris en neutraal interieur? Histor biedt je de mooiste wittinten in koele en warme nuances om ook een wit interieur spanning te geven. Wij introduceren graag onze witten en geven je inpirerende tips. Met wit kun je eigenlijk alle kanten uit. Bekijk ons HistorONE Pinterest-bord 'Wit Wonen' voor meer inspiratie en sfeerbeelden.

Wittinten met speelse vormen en accenten

Met de toepassing van wit kun je andere onderdelen in je interieur bekrachtigen. Omdat wit niet veel aandacht trekt, gaan vormen en texturen in je meubilair en accessoires belangrijker worden. Je kunt daarmee spelen door bijvoorbeeld verschillende vazen bij elkaar op tafel te zetten. Combineer rechte en ronde vormen en matte en glanzende afwerkingen voor spannende effecten.
Een ander voordeel van neutrale verfkleuren, is dat je toch zo nu en dan een accent kunt aanbrengen op verrassende plekken. Kleuraccenten in verse bloemen, spannende dessins in de kussens op de bank of toch een kleurtje voor een oud kastje. Je creĆ«ert met weinig middelen direct een blikvanger in je woonkamer of je hal.

Combineren van wittinten

Kleurencombinaties van verschillende warme en koude wittinten werken prachtig in je interieur. Pas je deze tinten toe in verschillende glansgraden? Dan zorgt dit voor juist die extra dimensie die je interieur bijzonder maakt. Een muur geschilderd in bijvoorbeeld de extra matte muurverf van Histor MY color gecombineerd met een mat gelakte kast, geeft een geweldig resultaat. Of juist een heel matte muur in combinatie met een geschilderde deur in hoogglans.

Warme of frisse wittinten

Histor heeft de prachtigste wittinten in haar palet. Kleurverschillen zijn bij wittinten veel subtieler, waardoor je de verschillen pas ziet als je ze naast elkaar houdt. Wit met een rode, gele of oranje ondertoon wordt als romig en warm ervaren. Wit met een blauwe of groene basis oogt fris en koel. Verschillende ondergronden en oppervlakken zorgen ervoor dat het ene wit het andere niet is. Matte oppervlakken absorberen meer licht en hebben een ander effect op wittinten dan glans.