101 Karakters - No.99

Credits karakter: Lot van Beek

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

DampBanaanZwart

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder het onderstel met een rollertje en kwast in Banaan.
  5. Schilder de bovenkant, voorzijde, zijkanten en achterzijde van het kastje in Damp.
  6. Maak een tekstsjabloon met de tekst ‘Alleen maar leuke spulletjes’. Dit kun je doen door op de computer een tekstdocument aan te maken en uit te printen. Plak het papier vervolgens op wat dikker papier en snijd de letters uit met een mesje. Als je een goed handschrift hebt, kun je de letters natuurlijk ook uit losse hand schilderen. Bepaal dan wel nauwkeurig de grootte van de letters zodat de tekst ook gecentreerd op het kastje komt te staan.
  7. Plak het tekstsjabloon met spuitlijm op de deurtjes en schilder de letters in Zwart. Als de letters er op staan, verwijder dan het sjabloon.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie