101 Karakters - No.98

Credits karakter: interiorator.com

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

WaterpasBoeiSheherazadeDoordrongenTurboVerbondenheidAllerliefstOgenblikGroetDilleDampWit

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Zet op de onder- en bovenkant van de deurtjes om de 4 cm een potloodstreep en trek de lijnen door naar zowel beneden als bovenblad. Deze afstand is gekozen op basis van het afgebeelde Piet Hein Eek kastje; bekijk bij jouw meubel welke strookbreedte het mooist staat.
  5. Tape om en om een strook af. Schilder de niet afgeplakte stroken in de kleuren volgens het ontwerp op de foto. Als de lak droog is, kun je eventueel nog een laag aanbrengen voor een intensere kleur.
  6. Als de lak droog is, verwijder dan voorzichtig de tape. Plak nu een andere strook af om te schilderen.
  7. Als je alle stroken hebt gelakt, schilder dan de zijkanten en poten met een rollertje in Wit.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF