101 Karakters - No.95

Credits karakter: Desiree Vosgesparis

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

CyberZwartToepassing

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een rollertje de buitenkant van het kastje in Zwart. Als je een stoel of tafel lakt, schilder dan bijvoorbeeld het zitvlak of tafelblad in deze kleur. Hier zet je straks met een stempel de letters op.
  5. Als de lak goed droog is, schilder dan de binnenkant van het kastje (of het onderstel van je stoel of tafel) in Cyber.
  6. Breng met behulp van de stempels de letters aan in Toepassing. Kies als tekst bijvoorbeeld een songtekst van een goed nummer of een uitspraak die je mooi vindt.
  7. Breng met Toepassing nog enkele accenten aan, bijvoorbeeld aan de binnenkanten van de pootjes.
  8. Bevestig met een boor de zwart leren handvaten op de kastdeurtjes.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie