101 Karakters - No.94

Credits karakter: Anke Helmich

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

AllerliefstVerbondenheidWaterpasBanaan

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder het hele kastje in Allerliefst.
  5. Wanneer het kastje droog is, plak je 2 stroken tape in het kastje zodat hiertussen een streep ontstaat.
  6. Schilder die in een kleur. (Let op, trek de streep door op de buitenkant, zo zie je de lijntjes ook wanneer het kastje dicht zit)
  7. Om hier een streep direct naast te verven, wacht je tot de eerste streep droog is. Ondertussen kun je wel op een andere plek dezelfde stappen nemen en opnieuw tape in het kastje plakken zodat je met een andere kleur een nieuwe streep kunt schilderen.
  8. Schilder de strepen in verschillende breedtes en wissel eventueel af met een stippellijn.
  9. Leuk om als detail ook een paar lijnen op 1 van de deurtjes te zetten en deze door te trekken aan de binnenkant van het kastje.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie