101 Karakters - No.92

Credits karakter: Els Louws

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

VerbondenheidAllerliefstWit

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Schilder het kastje helemaal in de kleur Wit.
 5. Als de verf lak goed droog is, breng dan met een potlood en liniaal de vlakverdeling op de zijkanten, bovenblad en achterkant aan.
 6. Breng tape aan de buitenlijnen van de vlakken die je in Verbondenheid wilt schilderen. Schilder met een rollertje de vlakken in deze kleur.
 7. Als de lak goed droog is, verwijder dan de tape. Schilder vervolgens de voorkant van de lat van het onderstel ook in Verbondenheid.
 8. Als de verf droog, tape dan de vlakken die je in Allerliefst wilt schilderen, af. Schilder de vlakken in deze kleur.
 9. Als ook deze lak goed droog is, plak de deurtjes en de achterkant van de lat van het onderstel dan af met tape.
 10. Teken met een potlood het ruitpatroon op de afplaktape. Snijd de ruiten die je in Verbondenheid wilt schilderen, uit met een scalpeermesje. Schilder deze vlakken in Verbondenheid.
 11. Als de lak droog is, snijd dan de ruiten die je in Allerliefst wilt schilderen, uit. Tape de ruiten die in Verbondenheid geschil- derd zijn waar nodig af. Schilder de vlakken in Allerliefst.
 12. Als de lak droog is, verwijder dan de tape.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie