101 Karakters - No.89

Credits karakter: VT Wonen

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

ZwartWit

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Verf het kastje helemaal zwart, zowel van binnen als van buit- en, behalve de deurtjes aan de buitenkant.
  5. Verf de deur aan de buitenkant wit.
  6. Knip van papier een cirkel en maak m niet te perfect rond maar laat het geknipt in vlakken er iets in zitten. Knip ook een onregelmatige strook die wat langer is dan de cirkel.
  7. Als de onderlaag droog is zet je kastje met de achterkant op de grond.
  8. Leg de sjablonen op het kastje en hou ze met 1 hand op z’n plek. Als je het makkelijker wilt doen, lijm dan de sjablonen tijdelijk op het kastje met non permanente lijmspray of fotolijm (hobbyzaken). Ga er dan weer voorzichtig met de roller over- heen in zwart iets voorbij de contouren van het sjabloon en maak het kader af met een kwast.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF