101 Karakters - No.86

Credits karakter: Henk Bouten

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

BoeiDoordrongen

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een rollertje het meubel in Boei.
  5. Volgende stap is het aanbrengen van de ‘slijtageplekken’, dit doen we met behanglijm. Als de lak uit de vorige stap droog is, breng dan met een platte kwast behanglijm aan op de randen van de deurtjes (waar je ze beetpakt om te openen), het bovenblad en de onderkant van de poten. Het gaat daarbij om kleine oppervlaktes.
  6. Schilder meteen daarna het kastje in zijn geheel met Doordrongen. Je zult zien dat de verf niet goed hecht op de behanglijm waardoor een sleets effect ontstaat.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF