101 Karakters - No.85

Credits karakter: Holly Marder / Avenue Lifestyle

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

CyberDamp

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Begin met het schilderen van de buitenkant van de kast in Cyber. Schilder de buitenkant een tweede maal en herhaal indien nodig. Op het afgebeelde kastje zijn drie lagen aangebracht voor een gladde, krijtachtige afwerking.
  5. Als de buitenkant is geschilderd (en droog is), lak de binnenkant dan in Damp.
  6. Zodra je blij bent met het uiterlijk van de binnen-en buitenkant van je meubel bent, begint het schilderen van de randen met behulp van een zeer kleine rol borstel . U zult absoluut uw schone , vochtige doek bij de hand moeten hebben tijdens deze stap, aangezien de verf zeer waarschijnlijk over de randen zal sijpelen en je deze direct moet afvegen.
  7. Ik heb mijn kast afgewerkt met een reeks van kleine lederen handvatten in cognac door Nu interieur. Ze komen met de schroef en montagemateriaal voor eenvoudige bevestiging. Ikzelf koos ervoor om de handvatten in het midden van lades te bevestigen. Meet de afstand met een liniaal, en zorg ervoor dat er genoeg speling is zodat je gemakkelijk het handvat kan vastpakken. Ikzelf koost voor een afstand van 2 cm van het centrum van de lades, met een extra speling van 2 centimeter. Wanneer de juist locatie voor de handvatten is bepaald boor je voorzichtig een 9mm gat op elk punt dwars door de kastdeur. Bevestig het handvat en zet deze vast met de schroef en het bijgeleverde montagemateriaal.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie