101 Karakters - No.83

Credits karakter: Tweak Fabriek

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

LoomSheherazadePurper

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Schilder het gehele kastje met roller en kwast voor de moeilijk bereikbare plekken in Loom.
 5. Als de lak droog is, breng dan een twee laag aan in Sherazade. Weder- om met roller en kwast voor de wat lastiger te bereiken plekken.
 6. Als de lak echt goed droog is (als je 24 uur kunt wachten, raden wij dit aan) schuur dan met fijn schuurpapier alle randen van het kastje op, tot je de eerste laklaag weer ziet verschijnen. Dit geeft het kastje straks een extra vintage karakter. Schuur het kastje licht op, zodat je klaar bent voor de volgende laag verf.
 7. Je gaat het kastje nu in delen bewerken, voor de laatste verflaag. Doe je een te groot oppervlak in een keer, dan wordt het resultaat minder mooi!
 8. Zorg dat je een droge doek hebt klaarliggen, zodat je er snel bij kunt. Je moet de verf met de doek kunnen bewerken voordat deze opdroogt.
 9. Dep de kwast nu lichtjes in je volgende lak; Purper. Schilder eerst de voorkant tot deze perfect is, en ga daarna pas door met de zijkant, achterkant, deurtjes, etc.
 10. Tamponeer de lak met de kwast over het gehele oppervlak dat je hebt uitgekozen. Pak vervolgens de doek en wrijf de verf over het gehele oppervlak uit. Je kunt meteen zien dat je het gewenste effect hebt bereikt!
 11. Herhaal dit voor alle zijdes van het kastje, behalve de binnenkant. Aan de binnenkant doe je enkel de randjes die in het zicht zijn, zodat deze mooi uitvloeien in het geheel.
 12. Als de lak goed droog is, schuur dan alle randen van het kastje op tot je bij de witte basislaag aankomt, voor de echt versleten look.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie