101 Karakters - No.82

Credits karakter: Oui Oui Studio

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

MusWitZwart

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een roller de buitenkant van het hele kastje in Wit.
  5. Als de lak goed droog is, draai het kastje dan om en schilder de bovenzijde van de binnenkant in Zwart. Schilder de binnenkant van het onderstel in Mus.
  6. Als de lak goed droog is, schuur het kastje dan wederom licht op en maak hem stofvrij. Om de kleurintensiteit omhoog te halen, zou je zowel deze als de vorige stap kunnen herhalen.
  7. Om het dripping effect te krijgen, kun je de zwarte lak verdunnen met wat water. Doe dit met kleine beetjes om een te waterige lak te voorkomen. Zet je kwast aan de bovenrand van je (openstaande) kastdeurtjes en breng beetje voor beetje de zwarte lak aan. Laat deze druipen. Als je het druipeffect wilt stoppen, leg dan het kastje op zijn achterkant.
  8. Voor het laatste stoere, industriƫle detail, kun je twee messing deurknoppen bevestigen aan de kastdeurtjes.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie