101 Karakters - No.81

Credits karakter: Elsa Koopman

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

BoeiWaterpas

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een roller de binnenkant van het kastje met Waterpas. Als je met een stoel of tafel aan de slag gaat, is deze kleur wellicht leuk voor de onderkant of stoelleuning.
  5. Schilder met een roller de buitenkant van het kastje in Boei. Om de kleur nog intenser te maken, kun je deze stap herhalen als de lak gedroogd is.
  6. Teken of zoek op internet een mooie afbeelding van het bekende Meisje van Vermeer. (De afbeelding is o.a. verkrijgbaar bij momantai-design.com)
  7. Zet met potlood en carbonpapier de tekening op het kastje. Als je een stoel of tafel beschildert, is deze afbeelding wellicht leuk voor het zitvlak of tafelblad.
  8. Als de contouren van de afbeelding op het kastje staan, trek deze dan met een fijne penseel over.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie