101 Karakters - No.80

Credits karakter: Flair

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

WitTin

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel in de grondverf: het rechterdeurtje, bovenblad en de achterkant in witte grondverf, het linkerdeurtje, de twee zijkanten en de pootjes in grijze grondverf. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof hem af.
  4. Schilder alles wat je met de witte grondverf hebt behandeld, nu met Wit. Schilder alles wat je met de grijze grondverf hebt behandeld, nu met Tin.
  5. Voor de hartjes op de deurtjes heb je sjablonen nodig. Zoek op internet (of teken zelf) een mooi hartje en print deze op groot papier zodat je er een ruime cirkel omheen kunt trekken. Print dit hart 2x uit in het formaat dat hij op je kastje moet komen.
  6. Knip het hartje en de binnenrand van de cirkel uit. Plak het hartje en de buitenste rand van het papier met spuitlijm op de rechterdeur van het kastje. Schilder de ruimte daartussen in Tin.
  7. Plak nu de binnenste cirkel (het stuk dat je voor het rechterdeurtje niet hebt gebruikt) op het linkderdeurtje en schilder het niet afgeplakte gedeelte met Tin. Het reliƫfeffect op de foto bereik je door met de punt van een sponsje licht in de verf te dopen en de verf vervolgens in het sjabloon te deppen.
  8. Als de lak echt goed droog is, verwijder dan voorzichtig de sjablonen en tape.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie