101 Karakters - No.79

Credits karakter: Dutch Castle

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

HoornwitSheherazadeLei

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Maak op de computer je eigen strikontwerp (of download deze van internet) en print hem uit in de grootte waarop je hem op het kastje wilt schilderen.
  5. Knip de strik uit, inclusief de binnenkant van de lus. Bevestig de strik met spuitlijm op de voorzijde van het kastje (zorg ervoor dat de strik goed in het midden geplaatst wordt).
  6. Zet met potlood de contouren van de strik (ook de binnenkant van de lussen) op het kastje en verwijder daarna het papier.
  7. ‘Verleng’ de band van de strik door deze lijnen aan weerszijden en op de achtzijde van het kastje door te trekken. Dit kan met een liniaal, maar ook met de losse hand, voor een speelser effect.
  8. Dek de met Sheherazade te schilderen randen van de strik af met tape. Gebruik voor de rondere stukken een schaar om de tape bij te knippen.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie