101 Karakters - No.78

Credits karakter: Bintihome

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

LoomLei

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Haal de twee deurtjes uit het kastje zodat het schilderen wat makkelijker gaat.
 5. Toen ben ik begonnen met de binnenkant van het kastje, de achterwand heb ik in de kleur Lei geverfd en de andere zijden al- lemaal in de kleur Loom. Als je het kastje open doet komt de kleur van de buitenkant dan ook terug aan de binnenkant.
 6. Daarna heb ik de gehele buitenkant, op de randen na, geverfd met de kleur Lei, meteen werd duidelijk wat voor een prachtige warme kleur dit is! De perfect finish lak verft heel makkelijk. Wel heb ik het kastje twee keer geverfd omdat ik echt een dekkende laag wilde hebben.
 7. De deurtjes heb ik apart geverfd. Ik heb eerst uit de losse pols met potlood het rondje geschetst. Ik heb dit daarna afgeplakt met schilderstape en eerst de buitenkant geverfd met Lei.
 8. Toen dit bijna droog was heb ik het schilderstape eraf gehaald.
 9. Ik heb daarna met een klein kwastje de ‘deur’ geverfd met de kleur Loom.
 10. Toen dit droog was heb ik met een kalkpapier de ‘deur’ overget- rokken en hierop wat schetsjes gemaakt voor de vorm van de deur. Dit heb ik uiteindelijk uitgeknipt en als mal gebruikt voor beide deurtjes. Dit heb ik toen ook met schilderstape afgeplakt aan beiden kanten en vervolgens de binnenlijn ingevuld met Lei.
 11. Daarna trok ik heel voorzichtig het schilderstape weer eraf en heb met een kleine kwast de lijnen nog wat strakker bijgewerkt. Uiteindelijk heb ik twee gaatjes geboord op de plek waar ik de twee deurknopjes wilde hebben. Als laatst heb ik de twee deurtjes weer vastgemaakt aan het kastje.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie