101 Karakters - No.76

Credits karakter: ourground.nl

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

ZwartWit

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Meet het vlak waarop je de skyline wilt schilderen op en maak op de computer een skyline op deze grootte. Print dit ontwerp uit, zodat je het straks met behulp van carbonpapier kunt overtrekken op het kastje.
  5. Schilder met een roller nu het hele kastje in Wit.
  6. Als de lak echt goed droog is, plak dan de mal, met het carbonpapier ertussen, op het kastje. Trek de skyline over met een potlood, zodat alleen de buitenste lijnen van de skyline zichtbaar worden op het kastje. Dit is een voorzichtig klusje: let op dat er geen vegen op het hout komen te staan, want deze krijg je er lastig af.
  7. Als de skyline erop staat, schilder dan met een penseel de omtrek van de skyline in Zwart.
  8. Gebruik een dikkere kwast voor het inkleuren van de skyline. Schilder ook de kopse kanten van het onderstel.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie