101 Karakters - No.75

Credits karakter: wonen.nl

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

SheherazadeLoomPurper

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder de zijkanten en de pootjes van het kastje met een rollertje in Sheherazade. Als de lak goed droog is, kun je deze stap nogmaals herhalen om de kleur nog intenser te maken. Schuur het gelakte hout dan wel eerst nog een keer licht op.
  5. Schilder de overige kanten van het kastje met een roller in Loom.
  6. Print de letters die je op het kastje wilt schilderen en knip ze uit. Houd ze tegen het kastje en zet met potlood licht de buitenlijnen van de letters op het kastje. Meng verschillende kleuren met Purper en Sheherazade en schilder met deze mengkleuren de letters met een penseel op het kastje.
  7. Breng eventueel nog ‘druppelaccenten’ aan op de bovenkant van het kastje. Spetter deze lak op het kastje.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF