101 Karakters - No.73

Credits karakter: Maike Keuben van Moodkids.nl

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

LoomSheherazade

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof hem af.
  4. Plak ronde stickers op de plaatsen waar je de gaten in het kastje wilt boren. Zo kan je, voor je met de cilinderboor aan de slag gaat, zien of de gaten op de juiste plaats zitten.
  5. Boor de gaten met een cilinderboor in het hout. Boor zowel van de binnen- als buitenkant om een mooi resultaat te krijgen.
  6. Schuur de gaten met een schuurpapiertje op, zodat er geen splinters aan zitten en ze mooi glad zijn. Geef deze doorsnedes enkele lagen blanke lak.
  7. Schilder de binnenkant van het kastje met een velvet roller in Sheherazade.
  8. Schilder vervolgens de buitenkant van het kastje in Loom.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie