101 Karakters - No.71

Credits karakter: Nathalie Katuin

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

TendensBanaan

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Plaats de afbeelding op het deurtje en laat dit goed drogen. Verwijder daarna het deurtje met de afbeelding en werk af met vernis.
  5. Plak de schroeven af met tape.
  6. Schilder het gehele kastje (muv de poten) met een velvet roller in de kleur Tendens.
  7. Laat het geheel goed drogen en schuur het nogmaals licht op. Schilder daarna nog een tweede laag in de kleur Tendens.
  8. Schilder daarna het onderstel in de kleur Banaan.
  9. Laat het geheel wederom goed drogen, schuur het nogmaals licht op en schilder nog een keer het onderstel in de kleur Banaan.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie