101 Karakters - No.70

Credits karakter: Saskia Huiting

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

MusWitTendens

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Als de lak droog is, plak dan de vlakken die je Mus wilt schilderen, af met tape. We raden aan eerst met een potlood en liniaal een horizontale lijn te zetten, en die aan de boven- rand af te plakken. Voor je dit vlak met Mus lakt, raden wij aan dit stuk eerst nog in de grijze grondverf te zetten.
  5. Als de grondverf droog is, schuur dan het kastje nogmaals licht op en stof hem af. Schilder nu het vlak in Mus.
  6. Lak daarna de rest van het meubel af met Wit.
  7. Laat dit geheel goed drogen voor je met potlood licht de lijnen aanbrengt. Tape vervolgens de breedte lijnen van de ruitjes af met tape.
  8. Schilder met een rollertje de ruitjes, zodat de horizontale lijnen ontstaan.
  9. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape. Plak nu de verticale lijntjes van het ruitpatroon af, en schilder deze in dezelfde of een contrasterende kleur.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF