101 Karakters - No.69

Credits karakter: Brechte Troost

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

HoornwitSheherazadeZwart

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Bevestig met een schroef en cilinderboor het houten handvat op de plek waar je hem graag wilt hebben. Schuur het handvat goed glad, zodat hij fijn zacht aanvoelt.
  3. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan voor de buitenkant en grijs voor de binnenkant. Zet ook de randjes die je zwart wilt gaan lakken, in de grijze grondverf. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  4. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof hem af.
  5. Plak het hout rondom de randjes die je straks Zwart wilt lakken, af met tape.
  6. Schilder met een roller of kwast de randen in Zwart.
  7. Als de lak echt goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape.
  8. Schilder nu met een rollertje de rest van je meubel (alleen de buitenkant) in Hoornwit.
  9. Schilder met een rollertje de binnenkant in Sheherazade. Herhaal deze laatste stappen om een nog intensere kleur te krijgen.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!
 

Download het stappenplan als PDF