101 Karakters - No.68

Credits karakter: Jelena

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

CriteriumTendensAllerliefst

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een rollertje de buitenkant van het kastje in Criterium.
  5. Schilder met een rollertje en kwast de binnenkant van het kastje in Tendens.
  6. Om een nog intensere kleur te krijgen, kun je de laatste twee stappen herhalen. Zorg dan wel dat de lak eerst goed droog is, schuur het kastje licht op en stof hem af.
  7. Projecteer met een beamer de kralenketting op het kastje. Ben je niet in het bezit van een beamer, dan kun je de kralen er natuurlijk ook licht met een potlood optekenen.
  8. Zet nu met een stempel gemaakt van cirkeltjes foam (of met een penseel) de rondjes op het kastje. Gebruik hiervoor Criterum.
  9. Stempel of lak enkele kraaltjes nog een keer, maar ditmaal in Allerliefst.

Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF