101 Karakters - No.65

Credits karakter: Beatrijs La Garde Interieurprojecten / beatrijslagarde.nl

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

TinZwartVuurpijl

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.Om het eindresultaat straks nog gladder te krijgen, kun je het meubel een tweede keer in de grondverf zetten. Herhaal dan stap 2 en 3.
  4. Schilder met een rollertje het hele meubel in Tin. Als je wilt kun je deze stap herhalen, als de lak eenmaal goed droog is.
  5. Schilder met een rollertje en kwast de binnenkant van het kastje in Zwart. Ook deze stap kun je herhalen. Zorg dan wel dat de lak eerst goed droog is, voor je verder gaat.
  6. Breng met een kwast de Vuurpijl aan op de bovenkant van het kastje en laat de lak druipen. Leg het kastje op zijn kant als je het verder druipen wilt stoppen.
  7. Als er door het druipen lakrestjes uitsteken aan de onderkant van het kastje, verwijder dit dan met een scherp mesje.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF