101 Karakters - No.62

Credits karakter: Marie-Gon

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

SheherazadeWit

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Plak ronde stickers op de deuren van het kastje, op de vlakken waar je straks het hout wilt blijven zien. Je kunt dit op gevoel doen, of heel precies uitmeten. Als je met een stoel of tafel aan de slag gaat, zouden deze stippen leuk kunnen staan op het zitvlak of tafelblad.
  4. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  5. Schilder met een rollertje de kastdeurtjes in Wit.
  6. Verwijder meteen hierna alle stickers (eventueel met behulp van een mesje), om een witte ondergrond met houten ‘polkadots’ te krijgen.
  7. Projecteer met een beamer een mooi dessin op het kastje of print een afbeelding uit van het internet om hiervan een sjabloon te maken.
  8. Schilder deze afbeelding met een fijne kwast over de polkadots heen.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie