101 Karakters - No.60

Credits karakter: Liesbeth Klein Hulse

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

WaterpasTurboBieslook

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een roller het onderstel inclusief poten in de kleur Waterpas. Gebruik tape aan de zijkanten.
  5. Trek met een zacht potlood twee horizontale lijnen op de deurtjes en de achterkant. Begin vanaf de onderkant van de deurtjes gemeten op 13 cm hoogte en zet de tweede streep op 27 cm hoogte. Tape nu de binnenkant van de lijnen van de middelste strook af.
  6. Teken de lijnen door op de zijkanten. Tape ook hier de binnenkant van de lijnen van de middelste strook af. Plak de tape op de reeds geschilderde poten.
  7. Schilder met een roller de onderste strook in Turbo.
  8. Schilder de bovenste strook en het bovenblad in Waterpas.
  9. Als de verf droog is, verwijder dan de tape en plak de buiten- kanten van de lijnen van de middelste strook af. Schilder de middelste strook in Bieslook. Als de verf droog is kun je de tape verwijderen.
  10. Schilder alle kopse kanten in Waterpas.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie