101 Karakters - No.58

Credits karakter: Winnie Camps

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

LeiDoordrongenAmbitieWit

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder het bovenblad, de rechterzijkant, de rechterhelft van de achterkant, de poten van de linkerzijkant en het onderstel met een velvet roller in de kleur Lei. Als je met een stoel of tafel aan de slag gaat, bepaal dan vooraf op welke vlakken het ontwerp komt te staan (bijv. zitvlak en tafelblad)
  5. Teken het patroon van de vlag met een zacht potlood op de deurtjes; het linkergedeelte van de achterkant en de linkerzijkant. Bij een tafel of stoel kun je dit op het zitvlak of tafelblad doen.
  6. Tape de binnenkant van de lijnen van de blauw en rood te schilderen vlakken af. Schilder de open vlakken in Wit.
  7. Als de lak goed droog is, verwijder dan de tape van de rood te schilderen vlakken. Plak nieuwe tape aan de buitenkant van de lijnen van de rood te schilderen vlakken. Schilder ze in de kleur Ambitie.
  8. Als de lak goed droog is, verwijder dan alle tape. Plak nu de buitenkant van de lijnen van de blauw te schilderen vlakken af. Schilder de vlakken in de kleur Doordrongen.
  9. Als het hele kastje droog is, verwijder dan voorzichtig alle tape.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie