101 Karakters - No.53

Credits karakter: Detty Bouman

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

WitTinBoei

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder de binnenkant van de kast, evenals de binnenkant van de deurtjes, met een velvet roller in de kleur Boei. Spons daarna met Wit. Als je een stoel of tafel lakt, schilder dan bijvoorbeeld het onderstel of de pootjes in deze kleur.
  5. Schilder de buitenkant van het kastje in de kleur Tin. Spons daarna met de kleur Boei. Bij een stoel of tafel is deze kleur mooi voor het zitvlak of tafelblad.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie