101 Karakters - No.52

Credits karakter: Johan Hazenbroek

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

DoordrongenZwartWit

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Schilder met een velvet roller de twee zijkanten en het bovenblad in de kleur Wit. Als je een stoel of tafel gaat lakken, schilder dan bijvoorbeeld het zitvlak of tafelblad in deze kleur. Hier komt uiteindelijk het blauwe vlak ook op te staan.
 5. Teken met potlood op de linkerzijde van de achterkant een brede strook van 10 cm. Dit is het vlak dat wit blijft. Plak tape aan de rechterkant van de lijn en schilder de strook met Wit.
 6. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape.
 7. Tape nu het Wit af en schilder het vlak ernaast in Doordrongen.
 8. Trek met een potlood en liniaal een diagonale lijn op de voorkant van het kastje. In het voorbeeld is dit op het rechterdeurtje gedaan.
 9. Tape links van de lijn af en schilder het gedeelte rechts in Wit.
 10. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape.
 11. Plak het Wit af met nieuwe tape en schilder het andere gedeelte van het deurtje in Doordrongen.
 12. Schilder alle kopse kanten Zwart, evenals de lat van het onderstel. Bij een stoel of tafel zouden dit de poten en eventueel andere accenten kunnen zijn.
 13. Breng eventueel nog frisse accenten aan in Wit.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie