101 Karakters - No.5

Credits karakter: Mirjam du Maine

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

BanaanAllerliefstCriterium
 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Schilder de boven- en onderkant van de binnenzijde van het kastje met een velvet roller in Banaan (als je meubel geen bin- nenkant heeft, verf dan bijvoorbeeld de onderkant).
 5. Schilder de buitenkant van het meubel in Criterium.
  Let op: als je iets anders dan een kastje aan het schilderen bent, lees dan eerst stap 7.
 6. Schilder de binnenkant van de deurtjes en de achterkant van de binnenzijde in Allerliefst. Als je een stoel of tafel schildert, zou je Allerliefst bijvoorbeeld op het zitvlak of tafelblad kun- nen doen.
 7. Als de lak goed droog is, teken dan met een zacht potlood de bloemen op het Allerliefst vlak.
 8. Schilder aan de binnenkant met een penseel eerst de outline in Zwart en kleur daarna de bloemen in met Banaan.
 9. Zet met een zacht potlood de contouren van de bloem op aan de buitenkant. Gebruik een penseel om met Allerliefst de bloem te voltooien.
 10. Breng met Banaan nog een paar accenten aan op het meubel. Gebruik indien nodig tape.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!

Download het stappenplan als PDF