101 Karakters - No.49

Credits karakter: Wilmar Versprille

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

AmbitieAllerliefstZwartWit

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een rollertje de kast in Wit.
  5. Als de lak droog is, teken dan met een passer een cirkel op de deurtjes. Schilder met een kwast Ambitie binnen de cirkellijn. Herhaal dit zonodig een tweede keer, om de kleur nog intens- er te maken.
  6. Als de lak droog is, teken dan met een potlood zachtjes de bloemen op de deurtjes. Je kunt op internet zoeken naar afbeeldingen van mooie bloemen of zelf een mooi ontwerp maken.
  7. Schilder met een penseel de bloemen in Allerliefst.
  8. Meng wat Zwart en Wit tot donkergrijs en schilder met een fijne penseel een outline rondom de bloem. Schilder ook de takken in grijs en breng accenten aan op de blaadjes.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie