101 Karakters - No.45

Credits karakter: Alinda ter Haar

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

HoornwitVerruimingVuurpijl

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Schilder met een velvet roller het bovenblad van het kastje in Verruiming. Als je een tafel of stoel schildert, lak dan bijvoorbeeld de het tafelblad of zitvlak in deze kleur.
 5. Plak tape op de poten op 30 cm hoogte. (Dit is op basis van een kastje van ongeveer 90 cm hoogte)
 6. Schilder de onderkant van het meubel in Verruiming. De rest in Hoornwit.
 7. Schilder op de poten een strook van 1 cm in de kleur Vuurpijl boven de kleur Verruiming. Gebruik voor deze strook tape, zodat je een strakke lijn krijgt.
 8. Als de lak op het bovenblad goed droog is, zet dan met een zacht potlood de lijnen.
 9. Plak eerst de lijnen van de linkerzijkant naar de rechterzijkant af met 2 mm tussenafstand. Breng met een penseel de lijnen aan in de kleur Vuurpijl.
 10. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape. Tape vervolgens de lijnen van onder naar boven af met 2 mm tussenafstand.
 11. Breng met een penseel de lijnen aan in Vuurpijl.
 12. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape. Tape de resterende lijnen af en breng met een penseel wederom de kleur Vuurpijl aan.
 13. Verwijder voorzichtig alle tape als de lak droog is.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF