101 Karakters - No.43

Credits karakter: Daphne Vlot

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

VuurpijlMusBieslook

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Plak 50 mm brede tape op de zijkanten van het kastje voor de gekruiste stroken van het ontwerp. Als je aan de slag gaat met een stoel of tafel of ander meubel, beslis dan eerst aan welke kanten je de strepen en ruitpatronen wilt.
 5. Schilder met een velvet roller de zijkanten van het kastje in Bieslook.
 6. Teken met een zacht potlood het patroon op de deurtjes en de achterkant.
 7. Tape de gekantelde vierkanten af en schilder de deurtjes en de achterkant in Bieslook.
 8. Schilder het bovenblad en het onderstel in Mus.
 9. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape van de zijkanten en plak nieuwe tape aan de buitenkant van de niet geschilderde stroken.
 10. Schilder de stroken in Vuurpijl.
 11. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape van de deurtjes en plak nieuwe tape aan de buitenzijde van de niet geschilderde vierkanten. Schilder de vlakken in Mus.
 12. Herhaal dit voor de achterkant.
 13. Geef de kopse kanten van het kastje aan de bovenkant accenten in Vuurpijl.
 14. Teken met een zacht potlood de gekruiste lijnen op de voor- en achterkant.
 15. Bevestig op 1,5 mm afstand aan weerszijde van de lijnen tape en schilder de lijnen in Vuurpijl met behulp van een kwast.
 16. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig alle tape.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF