101 Karakters - No.41

Credits karakter: Marieke van Esch

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

BanaanSheherazadeVermiljoenWit

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Breng de vlakverdeling op de binnenkant aan met een zacht pot- lood. Als je een stoel of tafel gaat schilderen, dan is deze vlakver- deling leuk op bijvoorbeeld het zitvlak van je stoel of het blad van je tafel.
 5. Breng als eerste de donkere kleuren Sheherazade en Banaan aan; plak daarvoor eerst de buitenste randen van die vlakken af.
 6. Herhaal dit met alle kleuren tot alle vlakken mooi ingekleurd zijn. Wacht met afplakken wel elke keer tot de lak waarover je de tape plakt, goed droog is.
 7. Zet met potlood op alle hoeken van het kastje strepen waar de horizontale en verticale lijnen de hoeken moeten raken (zie ont- werp). Zorg dat de lijnen een tussenafstand van 22 mm krijgen. (Deze afstand is op basis van het Piet Hein Eek kastje. Bij andere formaten is de afstand naar eigen idee.)
 8. Trek met potlood lijnen van hoek naar hoek.
 9. Plak tussen de horizontale lijnen het tape van 1,9 cm breed, met een tussenafstand van 3 mm. Breng de Sheherazade aan.
 10. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape.
 11. Plak tussen de verticale lijnen tape met een tussenafstand van 3 mm.
 12. Breng wederom Sheherazade aan en schilder tenslotte een lijn in Vermiljoen.
 13. Schilder de buitenkant van het kastje, of andere ongelakte delen van je meubel, in blanke lak.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie