101 Karakters - No.39

Credits karakter: Wouter van Riet Paap

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

CyberTinTendens

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij witte grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder met een velvet roller het bovenblad van het kastje in Tendens. Als je met een tafel of stoel aan de slag gaat, maar dan van te voren het ontwerp en bedenk welke kleur waar komt.
  5. Schilder de rechterzijkant van het kastje in Cyber en de linkerzijkant in Tin.
  6. Schilder de achterkant van de kast ook in de kleur Tin.
  7. Plak het linkerdeurtje op 5 cm van de rechterkant af met tape. Bij een tafel of stoel zou dit het tafelblad of zitvlak zijn. Schilder de linkerdeur en het onderstel in de kleur Cyber.
  8. Als de verf goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape van de linkerdeur. Ditmaal links van de strook afplakken. Schilder deze strook en de rechterdeur in de kleur Tin.
  9. Breng op de kopse kanten van het kastje accenten aan in Cyber.
  10. Schilder de lat van het onderstel aan de voorkant gedeeltelijk in de kleur Tin.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF