101 Karakters - No.37

Credits karakter: Sanne de Vries

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

VerbondenheidLei

 1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
 2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
 3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
 4. Tape op de linkerdeur van het kastje vijf verticale stroken van 50 mm breedte, met een tussenafstand van 50 mm. Zet de eerste strook tape meteen links op het deurtje. Als je een stoel of tafel gaat schilderen, zet de stroken dan op bijvoorbeeld het zitvlak of tafelblad.
 5. Tape op de rechterdeur vier horizontale stroken tape van 50 mm breedte, met een tussenafstand van 50 mm. Zet de eerste strook 50 mm onder de bovenkant van het deurtje.
 6. Schilder met een velvet roller de deurtjes in Verbondenheid.
 7. Teken met een potlood op het bovenblad van het kastje diagonaal stroken met een breedte van 50mm.
 8. Tape om en om een strook af. Schilder de niet afgeplakte stroken in Verbondenheid.
 9. Schilder de twee zijkanten tot aan de poten in Verbondenheid.
 10. Schilder het onderstel in Lei.
 11. Als de lak echt goed droog is, verwijder dan voorzichtig alle tape. Tape nu alle reeds geschilderde stroken af. Schilder de stroken in Lei.
 12. Als de lak goed droog is, verwijder dan voorzichtig de tape.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie