101 Karakters - No.36

Credits karakter: Idwert Petter

Dit Histor verf-stappenplan is geschreven voor een houten kastje, maar natuurlijk ook handig als je een stoel of tafel karakter wilt geven. Door een paar kleine dingen aan te passen (verander bijvoorbeeld kastdeurtjes in zitvlak of tafelblad), kun je direct al aan de slag.
Veel plezier!

Verf-stappenplan

MarjoleinMusZwartHoornwit

  1. Maak je meubel schoon met warm water en Histor ontvetter. Schuur het daarna licht op en plak alles wat je niet wilt schilderen (denk aan scharnieren, schroeven etc.) af met tape.
  2. Zet het meubel eerst in de grondverf. Voor dit karakter raden wij grijze grondverf aan. Breng de grondverf eerst royaal en in lange banen aan met een kwast, rol het daarna glad met een rollertje.
  3. Laat de grondverf goed drogen. Schuur het meubel daarna licht op en stof het af.
  4. Schilder een zijkant in de kleur Mus. Trek met een spalter, gedoopt in een beetje Marjolein, horizontale nerven van links naar rechts, soms een bocht makend en weer terug naar links.
    Tip: oefen deze techniek eerst op een houten plankje.
  5. Herhaal dit voor elk vlak.
  6. Als de lak aan de binnenkant van het kastje (of onderkant van je tafel of stoel) goed droog is, tape dan de verticale stroken. Gebruik de tapebreedte als strookbreedte.
  7. Schilder daarna de niet afgeplakte stroken in de kleur Zwart.
  8. Als de lak echt goed droog is, verwijder dan de tape.
Je zelfgelakte collector's item is nu klaar!


Download het stappenplan als PDF